Det bruger vi andre også på den nuværende version, jeg starter bare først pumpen ved 55grader.
Dette kommer af at "I" er disablet underopstart og bliver nulstillet hver gang fyret kommer 10 grader under sat kedeltemperatur indtil denne opnås.
Der bliver skråsikkert svaret at dette ikke er et problem hos dig, med den måde du kører nu. Det er det måske heller ikke, men jeg ville nu alligevel kontrollere kedlen for overfladerust i de bagerste røgkamre, når du har kosten igennem næste gang. Hvis der er noget, ville jeg gøre noget. Jeg har eksperimenteret for at få en bedre opstart og det gav rust og kunne derfor konkludere at det også må have givet kondens.
quote author=thode link=topic=6160.msg52228#msg52228 date=1432541429]
Nå nu så jeg lige dette ældre svar og undrer mig. Hvorfor skal opvarmningsfasen være kort? Troede kun det var forskellen mellem fremløb og retur der ville være et problem. Jeg bruger typisk op mod en time på at varme op, da jeg har pumpestart til 30 grader. Dette er blevet anbefalet tidligere, da styringen ellers går fuldstændig i selvsving med effekten.
Jeg har typisk tændt fyret to gange i døgnet og bruger typisk fra 3 kvarter og op til en time på at komme fra 30 til 60 grader. Er det et problem?
Jeps, med semirens minimum 55oC, uden semirens minimum 45oC, uanset hvilken fremløbstemperatur du har
Selvfølgelig kan returen ikke være varmere end fremløbet men det er altså ikke noget problem under opvarmningsfasen, bare den er kort og ikke flere timer.
Kort opvarmningsfase klares nemmest ved at styre cirkulationspumpen over styringen så den ikke starter for tidligt.
Temperaturforskellen mellem fremløb og retur er ikke noget du skal koncentrere dig om
Du skal udelukkende sikre dig at returtemperaturen er høj nok til at der ikke dannes kondens under alm. drift.
Fremløbstemperaturen skal så være høj nok til at returen kan holdes og at huset kan opvarmes og så bliver forskellen det den nu engang bliver
Hilsen
Michael
[/quote]