Jeg fornemmer at flere ikke helt forstår forbrændings processen,
og kommer med diverse råd om bare at skifte herd,
og i den forbindelse opnår store besparelser.
Prøv i stedet at undersøge hvorfor problemet opstår.
Ofte er det temperaturen i bålet + pillernes beskaffenhed der afgør om du får en god forbrænding.
( dårlige piller er et kapitel for sig selv )
Ja, der er forskel på bål temperaturen på de forskellige typer herd.
Før du ukritisk køber en ny herd i håbet om at den kan få det hele til at lykkes, så prøv at juster dine indstillinger.
U herden kan være med topsten.
Den har til formål at hæve temperaturen i bålet.
Er din temperatur måske for høj, er det jo oplagt at prøve at tage den sten ud.
I den forbindelse, er det jo en god anledning til at grundjustere fyret igen.
Når du kigger ned til flammen, skal du se efter en korngul flamme,
der ikke ryger, men det skal være tæt på.
Den tid du har til at kigge ned i kedlen er mindre end 1 sek. derefter har ilden fået falsk luft.
Så vær hurtig med at kigge ned.
Er et kig ikke nok, så luk låget og vent - kig så igen.
En anden ting er at forbrændingen skal være stabil i den indstilling du har valgt ( 100 - 50 - 10% )
Derfor må der gerne gå mindst 10 min. efter at du har låst effekten, og indtil du kigger ned.