Hej,
Vejrkompensering fungerer helt fint
...man skal huske hvad det er og hvad det bruges til, men det fungerer
Ideen med vejrkompensering er at man nedsætter fremløbstemperaturen
uden at nedsætte kedeltemperaturen, herved kan man i nogle anlæg opnå en besparelse.
I et pillefyrsanlæg vil en evt. besparelse bestå i det mindre varmetab fra rør til "ikke opvarmede omgivelser"' altså f.eks. varmetab fra rør i skunkrum, på lofter og i jorden, hvilket meget ofte vil være minimalt eller slet ikke eksisterende.
I varmepumpeanlæg er vejrkompensering derimod en væsentlig faktor til besparelse, da man her ikke kun reducerer fremløbstemperaturen, men hele anlæggets temperatur.
Ved varmepumper har det den effekt at virkningsgraden er bedre jo laver anlægstemperatur der køres med, hvor man ved pillefyr er nødt til at holde en vis kedeltemperatur for at undgå kondensering.
NBE's vejrkompensering kan dig bruges til mere end alm. vejrkompensering
Som Michael f skriver kan det bruges til at stoppe fyret ved høj udetemperatur hentet fra nettet.
Det kan selvfølgelig også gøres med en lokal temperatur føler tilsluttet T5 og så får man endda mulighed for at bestemme hysteresen (forskellen mellem stop og start temperatur).
Selv har jeg brugt vejrkompensering med stor fornøjelse, til at styre temperaturen i min gulvvarme, således at jeg altid har et konstant flow i gulvet.
Fordi jeg har gulvvarme i en let trækonstruktion uden at gulvvarmeslangen er støbt ned i beton, har jeg ikke nogen "akkumulatoreffekt" fra betonen og kan derfor let mærke om gulvvarmen er ON eller OFF (via telestater).
Med vejrkompenseringen sørger jeg for at temperaturen i gulvvarmekredsen kun lige netop er høj nok til at varme huset op, hvorved telestaterne er åbne næsten altid
Det giver absolut ingen besparelse, men det er rart
Hilsen
Michael
Har opgraderet fra V6. Styring til V10. I den forbindelse er der som jeg ser det lidt flere muligheder for at kompensere for udendørs temp.
- Kan jeg undgå at sætte extern føler og kun benytte data fra nettet ?
- Hvilke erfaringer og indstillinger har i gjort. Gerne detaljerede oplysninger, eksempler og foto.