Hej
Det er vel på tide jeg tager mig sammen og fortæller hvordan det går.
Jeg har i år ladet varmelagret køre med i efteråret og det gør at lageret er 2 grader koldere i dag en samme tids punkt sidste år, så umiddelbart ser det ud til at jeg havde ret, det kan svare sig at spare lagret til så sent på året som muligt.
Det skal tilføjes at der har været uregelmæssigheder de sidst 3 uger, først var det en magnet ventil der fejlede og så kom der fugt i cirkulationspumpen til energifangeren, men nu kører styring til varmelagret igen, og styrer om energifangeren skal være på eller ej.
Da jeg skulle have en ny pumpe til energifangeren, benyttede jeg mulig heden for at skifte pumpen i v.p. og så bruge vilo pumpen på energifangeren. Det giver en besparelse på v.p. drift på 115w. pr. time, men et støre forbrug på energifangeren, stigningen er på 45w. dette er dog ikke et problem da det må forventes at ydelsen fra energifangeren samtidig stiger med mere en den 1/3 strøm forbruget er steget.
Og så til det med bedømmelsen af anlæggets ydelse.
Det er ikke så godt som jeg havde regnet med, det er til gengæld ikke dårligt og yder efter min mening vildt godt i forhold til anlæggets størrelse. Brinen er efter pause altid i + grader også mår der er frostvejer.
For tiden er brinen efter pause +4c. og efter 3 t. kørsel -2c. og cop. ligger på 3,5 det skal så også med at der er et døgn middel temperatur på 6c.
Med den forholdsvis store vp. til den brine kreds, bruger anlægget fryseenergi en stor del af tiden, som gennemsnit ligger brine temperaturen under kørsel på -2 til -3 ind, om man kan kalde det fryseenergi er så et spørgsmål for jorden har til dato aldrig været frosset?
Hilsen no100.